Suripop XXI Gala-avond afgelast
17 Apr 2020, 21:27
foto


De Suripop XXI Gala-avond is afgelast door het bestuur van de Stichting Bevordering Kunst en Kultuur in Suriname. De 21ste editie van het componistenfestival was gepland voor 1 augustus 2020 in de Anthony Nesty Sporthal. Door de uitbraak van de Covid-19 pandemie zijn de voorbereidingen voor de uitgifte van de 12 finalecomposities in het gedrang gekomen.

De productie van de composities gaat op een laag pitje door, maar andere onderdelen van de planning, zoals de opnames van de videoclips, het uitbrengen van de cd, komen onder druk te staan. Ook sponsorgelden hebben nu een andere voorkeursbestemming, zegt voorzitter Frank Cameron, namens de stichting in een persbericht. “Ook lijkt het ons niet gepast om een show van dit formaat voortgang te laten vinden, terwijl de stemming in ons land niet dienovereenkomstig is. Gezondheid en veiligheid staan voorop.”

Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over een alternatieve datum voor de gala-avond. Na de afronding van de 12 finale producties, zal er in overleg met de componisten een vervolgtraject worden uitgezet. Een nieuwe datum zal mede worden bepaald, nadat de situatie rondom de uitbraak van het Coronavirus enigszins is genormaliseerd.
Advertenties