Bootsman aangehouden; kapitein Erowarte ook betrokken
17 Apr 2020, 15:43
foto


De politie van Albina heeft de kapitein van het dorp Erowarte, Jona Gunter, zondag in een cellenruimte ondergebracht als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen met het Covid-19 virus. Bootsman Gerrith M. (42) is aangehouden en in verzekering gesteld voor mensensmokkel.

De politie heeft zaterdag vernomen dat personen in Frans-Guyana uit quarantaine waren ontsnapt en naar Suriname waren uitgeweken. Zij zouden zich in het dorp Galibi bevinden. Er werd een onderzoek ingesteld in het dorp. De mensen waren niet daar maar zouden naar Erowarte zijn gegaan.  

De politie toog naar Erowarte. Dorpskapitein Gunther ontkende categorisch dat personen zich in zijn dorp bevonden, die vanuit quarantaine in Frans-Guyana ontsnapt waren en naar Suriname gesmokkeld waren. Later op de dag werd de naar Suriname gesmokkelde 52-jarige James A. op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden. Hij bleek een van de personen te zijn die in quarantaine in Frans-Guyana waren. Verder kwam de politie erachter dat de man vanuit Erowarte in Siparipabo was beland.

Hoogstwaarschijnlijk had dit nieuws kapitein Gunther bereikt want de volgende dag, zondag 12 april, meldde hij zich aan op het politiebureau Albina en gaf toe, dat hij zijn medewerking had verleend dat James A. en vier andere personen in zijn dorp Erowarte onderdak kregen. De vijf mensen zijn door de bootsman Gerrith M. Suriname binnengesmokkeld. De vier andere personen zijn door hem teruggebracht naar Frans-Guyana. Als voorzorgmaatregel tegen mogelijke besmetting van anderen door Gunther, werd hij afgezonderd in een cellenruimte op het bureau. Nadat zijn verklaring in geschrifte was gesteld, werd hij heengezonden, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April