Regering informeert traditioneel gezag over Covid-19
17 Apr 2020, 12:26
foto
De gezagdragers uit het binnenland zijn donderdag in de Congreshal geïnformeerd over de maatregelen die getroffen zijn om Covid-19 in te dammen. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft de traditionele gezagsdragers donderdag geïnformeerd over de dreigende Covid-19 uitbraak in het binnenland. Directe aanleiding hiertoe is de illegale oversteek van personen aan de oost-, zuid- en westgrens van Suriname. Mensen steken de grenzen over ondanks dat deze formeel gesloten zijn. Infectioloog Stephan Vreden heeft informatie verschaft over Covid-19 en hoe men zich hiertegen kan beschermen. 

De granmans en hun gevolg gaven aan de boodschap en bijbehorende waarschuwing voor het opvolgen van de Covid-19 maatregelen in het binnenland te hebben begrepen en vroegen welke bijdrage zij kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus. Er is aandacht gevraagd voor het garanderen van de voedselvoorziening van het binnenland die in gevaar dreigt te komen als gevolg van de lockdown maatregelen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

De president bedankte de traditionele gezagsdragers voor hun aanwezigheid en medewerking en deed een beroep op allen de communicatielijnen met de regering open te houden in de gezamenlijke strijd tegen het Covid-19 virus. Op de bijeenkomst waren ook aanwezig: minister Antoine Elias van Volksgezondheid, kolonel Jerry Slijngard van het NCCR en luitenant-kolonel Daniella Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid en de leden van het Nationaal Covid-19 Managementteam dat vanaf medio maart dit jaar de taak hebben Suriname zoveel als mogelijk te beschermen tegen de negatieve gevolgen van de Covid-19 pandemie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April