SDU: Liefde in tijden van corona
13 Apr 2020, 05:51
foto


Corona blijkt een nieuw fenomeen te zijn dat we op geen enkele wijze mogen onderschatten. De Sociaal Democratische Unie (SDU) maakt zich natuurlijk zorgen over de gevaren en het lijden welk het virus met zich meebrengt. Gelukkig besteden ook grote delen van de samenleving aandacht eraan. Echter, laten we dit verschijnsel dat de wereld momenteel als het ware in een wurggreep vasthoudt, even plaatsen tegenover het lijden van Jezus Christus, ruim tweeduizend jaren geleden. Toen Gods Zoon de zonden van de mensheid op zich nam en voor ons stierf aan het kruis opdat wij gerechtigheid in leven zouden hebben.

Frappant genoeg is de mens gedurende die twee millennia in bijna al zijn doen en laten juist in hoge mate afgedwaald van dat plan. De SDU biedt in zijn Paasboodschap geen ruimte om een zondebok aan te wijzen. Integendeel, het mysterie rondom Pasen schenkt juist tijd om bij onszelf te rade te gaan en invulling te geven aan nieuw leven. Want daarom stierf Jezus Christus aan het kruis voor ons. Laten wij, gelijk Hem, nu eindelijk ons eigen kruis dragen. 
Inderdaad, Covid-19 is een gemeenschappelijk kruis. Ongetwijfeld! Het virus heeft zonder pardon verwoesting aangericht in alle lagen van de wereldgemeenschap. Bovendien schijnt het einde van de strijd tegen die vijand van de mensheid nog lang niet in zicht. Dat maakt radeloos.

Toch roept  SDU u op te volharden in strijd. Hoewel het gevoel ontstaat dat iedereen als het ware op zichzelf is aangewezen, hebben wij thans de gelegenheid liefde te delen met anderen. Covid-19 vereist van ons allen solidariteit te tonen met de medemens. De heersende toestand benadrukt eigenlijk hoe sterk we met elkaar zijn verbonden.
Crises hebben het voordeel dat die onze ideeën op de vrije loop laten gaan. De gedeeltelijke afsluiting die corona ons heeft gebracht, biedt ook tijd en ruimte om diepzinnig na te denken over de toekomst van Suriname en de wereld, waarvan wij deel uitmaken. De pandemie laat zien hoe belangrijk onze gezondheid is en maakt ons bewust van de centrale plek die de mens inneemt bij alles dat goed of verkeerd kan aflopen.

In werkelijkheid moet, door het dragen van dat gemeenschappelijke kruis wat Covid-19 voorstelt, dieper tot ons doordringen dat het lijden nu een zinvolle uitdaging inhoudt. Het betekent delen van liefde, zodat die zich vermenigvuldigt.

SDU steekt iedere Surinamer een hart onder de riem in deze moeilijke tijden, spreekt waardering uit voor alle werkers die in de voorste linies staan tijdens de strijd tegen deze ongekende vijand en verzoekt iedereen om op zijn of haar wijze ondersteuning te geven, opdat wij de pandemie overwinnen.
Ondanks de sombere tijden waarvoor we staan, wensen wij u gezegende Paasdagen toe. Onthoudt: Liefde is en blijft –zelfs in tijden van corona- de baas!
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April