A20: Pasen, een periode van vergiffenis en liefde
12 Apr 2020, 21:41
foto


De Politieke Partij Alternatief 2020 wenst de gehele Surinaamse bevolking en ook de Surinamers in de diaspora een gezegende paastijd toe: Ook bij Pasen heeft het getal 40 een significante betekenis. De Here God heeft namelijk 40 eeuwen na de creatie van de mens de belofte van een Messias, de Verlosser van de mensheid volbracht. De tijdseenheid met het getal 40 geeft in de Bijbel aan dat een bepaalde periode wordt afgesloten en een andere periode aanvangt. 

De verkiezing in het jaar 2020 vinden plaats, precies 40 jaren na de revolutie van 1980. Op basis van voornoemde Bijbelse principe gelooft Alternatief 2020 dat er na 40 jaar ook voor Suriname een nieuwe periode aanbreekt.
Het Paasfeest is een feest van vernieuwing; door de opstanding van de Here Jezus is een nieuwe periode ingeluid; de mens wordt door de opstanding van Jezus in staat gesteld om in een nieuwe bedeling, op een nieuwe manier te gaan leven. Jezus zegt in Johannes 10:10 dat Hij is gekomen om hen die in Hem geloven in staat te stellen om een leven te hebben van overvloed.

Met Pasen wordt afgesloten een periode waarin men niet kon genieten van de zegeningen van de Here God omdat de zonde heerste over de mensheid. Op Goede Vrijdag heeft Jezus de prijs betaald voor de zonden van alle mensen door deze aan het kruis te nagelen. 

Op de zondag van Pasen wordt een nieuwe periode ingeluid, namelijk die van de overvloed van Godswege omdat de zonde niet meer over de mensen hoeft te heersen want Jezus is opgestaan in de nieuwheid van het leven. In dit nieuwe leven hoeft de mens geen slaaf meer te zijn van de zonde, deze zonde die de volheid van het leven uit God onbereikbaar maakte.

Daarom gelooft Alternatief 2020 dat dit Paasfeest, pakweg 6 weken voor de verkiezingen in ons land, ons laat stil staan bij het feit dat er een periode van 40 jaar is afgesloten en een nieuwe aanbreekt. Een periode waarin wij als Surinamers een dienstbare samenleving kunnen creëren waarin liefde, wederzijds respect en vergiffenis naar elkaar toe aanwezig is. Jezus Christus, de grootste dienstbare leider, die op Pasen gedood werd, heeft die vergiffenis en liefde gedemonstreerd door zelfs aan het kruis voor Zijn vijanden te bidden; “Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen” (Lucas 23:34).  Zo ook moeten wij bereid zijn om elkaar te vergeven, zodat wij de nieuwe periode die is aangebroken met een schone lei kunnen starten.

Alternatief 2020 gelooft dat na dit Paasfeest Suriname kan gaan genieten van leven en overvloed, wanneer elke kiezer gebruik maakt van zijn democratisch recht om te stemmen voor een partij die strijd tegen fundamenteel onrecht. De tijd is nu aangebroken dat rechtvaardigheid de natie Suriname zal verheffen. 

Gezegende paasdagen
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April