President zegt vergadering met oppositieleiders af
12 Apr 2020, 18:05
foto


President Desi Bouterse heeft de geplande spoedmeeting voor maandag, tweede Paasdag, met politieke leiders, afgezegd. De reden daartoe is niet bekend. De politieke top heeft te horen gekregen via app dat het onderhoud niet meer doorgaat. 

Bouterse had de politieke leiders uitgenodigd voor overleg rond de Covid-19 crisis. Er waren verder geen mededelingen gedaan over de inhoud van de vergadering. Intussen is bekend dat DOE heeft afgezegd. Sommige anderen hadden nog niet bevestigd. Starnieuws verneemt dat niet alle partijen op topniveau aanwezig zouden zijn. 

De president had in een televisietoespraak te kennen gegeven dat hij zich vooral zorgen maakt om de situatie in het binnenland. Door de open grenzen met Frans-Guyana en Guyana reizen mensen op en neer. Hij merkte op dat er besmettingsgevaar is. 

In De Nationale Assemblee is bij wet bepaald dat er een commissie zou worden benoemd onder leiding van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De regering zou deze commissie regelmatig informeren over de gang van zaken. De commissie is nog niet geformaliseerd. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April