NDP over Covid-19: Samenwerking essentieel
11 Apr 2020, 19:58
foto


De Nationale Democratische Partij (NDP) ondersteunt de inspanning van de World Political Parties om de gemeenschappelijke bedreigingen en uitdagingen in het kader van Covid-19 te bestrijden en staat achter de uitgegeven verklaring. De Covid-19 pandemie is een ongeziene uitdaging voor de hele Wereld en derhalve is de samenwerking tussen landen onderling meer dan ooit essentieel bij de uitwisseling van medische en andere logistieke middelen om een wereldwijde overwinning in de strijd tegen het coronavirus te verzekeren.  

De NDP meldt verder dat deze pandemie een holistische aanpak behoeft ter voorkoming dat deze het leven, de veiligheid en de gezondheid van de mens schaadt, waarbij ook de economische en sociale ontwikkeling van de meeste landen nog meer onder druk wordt gezet. Globalisatie heeft van de wereld een dorp gemaakt waardoor tegenslagen die de ene natie treffen, gevolgen heeft voor anderen.  

Verder is de NDP zich ervan bewust dat dit virus geen grenzen kent en het ons noopt tot samenwerken om op deze onprecedente uitdaging te kunnen reageren. In navolging van de World Political Parties roept de NDP, landen op hun ervaringen en samenwerking op medisch gebied te delen, inclusief gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling van specifieke medicijnen en vaccins.  Voorts worden landen aangemoedigd zich meer dan ooit in te zetten voor; de bestrijding van epidemieën, een geïntegreerde aanpak te hanteren om de economische- en sociale ontwikkeling te waarborgen alsmede de levensstandaard en sociale vooruitgang van de samenleving veilig te stellen.   

De NDP prijst de Volksrepubliek China voor haar inzet, de hulp die het aan Suriname en andere landen heeft verleend, waaronder het ter beschikking stellen van epidemie gerelateerde informatie, het delen van ervaringen met betrekking tot de behandeling van patiënten, alsook het verstrekken van medische en andere benodigdheden aan de getroffen landen. 
Advertenties