Brunswijk onaangenaam verrast met handhaving maatregelen
11 Apr 2020, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is onaangenaam verrast dat president Desi Bouterse alle maatregelen die golden om verspreiding van Covid-19 te voorkomen, voor twee weken handhaaft. Het bevreemdt hem dat ondanks de sluiting van de grenzen en de extra controle volgens de Nationale Veiligheidsdienst tóch mensen overgestoken zijn van de buurlanden. "Dan heeft de verhoogde grenscontrole gefaald," concludeert Brunswijk. 

De politicus merkt tegenover Starnieuws op dat het bekend is dat mensen illegaal de grensrivieren Marowijne en de Corantijn oversteken. "Daarom ben ik er niet tegen dat er meer middelen vrijgemaakt zijn voor onder andere grensbewaking. Ik ben teleurgesteld om nu te horen dat mensen toch zijn overgestoken. Ik vond juist dat Suriname het probleem goed heeft aangepakt en dat het op tien gevallen is gebleven. Vier mensen zijn zelfs genezen verklaard en vijf anderen zijn stabiel. Ik dacht dat we terug zouden gaan naar normalisatie," merkt de ABOP-voorzitter op. 

De president merkte op dat Suriname in een hele serieuze situatie is terechtgekomen. "Ons binnenland is in acuut gevaar. En daarmee zijn wij allen in gevaar. Luistert u alstublieft. Anders zullen wij genoodzaakt zijn om de NOODTOESTAND af te kondigen in de grensgebieden," deelde de president mee. Brunswijk zegt dat hij geschokt is over deze mededeling van de president. Hij hoopt dat meer informatie gedeeld zal worden met de samenleving. Het is belangrijk om te weten wat er precies aan de hand is. 

Brunswijk heeft geen goed gevoel over de situatie. Het binnenland is al twee weken gesloten. Mensen kunnen niet naar de stad en anderen zijn in de kuststreek gestrand. Hij hoopt dat er gauw duidelijkheid komt over om welke gebieden het gaat. "Met Covid-19 moeten wij geen grappen maken en ook geen politiek bedrijven," benadrukt de ABOP-topman. 
Advertenties