Politie verscherpt maatregelen overtreders lockdown
07 Apr 2020, 08:34
foto
Korpschef Roberto Prade heeft tijdens de Covid-19 update maandag meegedeeld dat mensen die de lockdown negeren langer op het bureau zullen blijven. Links politiewoordvoerder Humphrey Naarden.


Mensen die de lockdown overtreden, gaan niet automatisch meer om 6.00 uur naar huis. Volgens het Politiehandvest kunnen mensen 24 uur opgehouden worden. Dit heeft korpschef Roberto Prade maandag meegedeeld tijdens de Covid-19 update in de Congreshal. 

Prade zei dat er nog te veel mensen tijdens de avonduren onnodig op straat zijn. De rellen van de eerste dagen zijn afgenomen. Vooral te Abrabroki, Nieuw Weergevondenweg, Ephraimzegen en Goede Verwachting had de politie, die bijgestaan wordt door militairen, handenvol werk. Er werden barricaden opgeworpen en autobanden in brand gestoken. 

De politie heeft twee jongeren onder de twintig in beeld gebracht die verantwoordelijk zijn voor de rellen. Zij zijn aangezet door ouderen. Prade merkte op dat een groot deel van de samenleving zich wel houdt aan de gedeeltelijke lockdown. Er is volgens hem voldoende voorlichting in de buurten gegeven. De politie heeft besloten om de maatregelen te verscherpen. Een week lang mochten mensen die naar het politiebureau overgebracht waren, om 6.00 weer naar huis. 
Advertenties