IICA-adviesraad buigt zich over voedselzekerheid
07 Apr 2020, 14:53
foto
IICA-directeur-generaal, Manuel Otero


De ‘Adviesraad voor voedselzekerheid van de Amerika’s’, van het Inter-Amerikaans Instituut voor samenwerking op landbouwgebied (IICA), bestaat uit professionals die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan de landbouw- en voedingssector. De recente instelling van de raad zal moeten bijdragen in de versteviging van de technische samenwerking die IICA aan haar 34 lidlanden biedt, zegt IICA-directeur-generaal, Manuel Otero.

De raad zal toezicht houden op de impact van het nieuwe coronavirus op de voedselzekerheid in de regio, met het oog op het aanbieden van analyses en aanbevelingen die de besluitvormingsprocessen van verschillende openbare en particuliere entiteiten kunnen informeren, meldt de voorlichting van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De raad zal ook analyses doen en perspectieven bieden op voedselzekerheid van de regio, dat nu met de heersende pandemie onder druk staat.

De adviesraad bestaat uit professionals uit 8 landen en zal de IICA odersteunen om de lidlanden te helpen de problemen die door Covi-19 zijn ontstaan, het hoofd te bieden. Er zullen concrete ideeën gepresenteerd moeten worden over alternatieve scenario's met betrekking tot voedselzekerheid en de te overwinnen belemmeringen.

De raad zal via online sessies bijeenkomen. De leden zijn Gloria Abraham (Costa Rica), Chelston Brathwaite (Barbados), Carlos Gustavo Cano (Colombia), Cassio Luiselli (Mexico), Elsa Murano (Verenigde Staten), Martín Piñeiro (Argentinië), Álvaro Ramos (Uruguay), Roberto Rodrigues (Brazilië) en Eduardo Trigo (Argentinië).
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April