BEP: Olievondst hoopgevend voor economische groei
03 Apr 2020, 00:34
foto


De Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) is verheugd en hoopvol met de tweede grote olievondst vóór de kust van Suriname. Partijvoorzitter Ronny Asabina vertrouwt erop dat deze positieve ontwikkelingen het land uiteindelijk in staat zullen stellen om de moeilijke tijden door te komen en economisch te groeien.

Asabina is als mede-coalitieleider donderdag officieel door president Desi Bouterse geïnformeerd over de positieve ontwikkeling. Het staatshoofd had het nieuws ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias. "Zowel deze opmerkelijke olievondst als de eerste bevestigen dat Suriname een gezegend land is," stelt Asabina. Hij feliciteert de samenleving met het goede nieuws. 

De vondst is gedaan in de olieput genaamd Sapakara West 1, die onafhankelijk is van Maka Central-1 waar in januari dit jaar al significante olievoorkomens waren aangetroffen. "Waar wij als partij aandacht voor vragen is dat de autoriteiten voortgaan met het scheppen van randvoorwaarden en wel zodanig dat alle gebieden van Suriname de mogelijkheid krijgen om op gelijke voet mee te profiteren van de voordelen van deze olievondsten. De BEP propageert eerlijke en gelijke kansen voor eenieder. In dat kader hopen wij dat de voordelen uit de olievondsten ‘voelbaar, meetbaar en zichtbaar’ zullen zijn voor alle Surinamers," zegt de politicus. 

Hoewel niet in rap tempo, komen de randvoorwaarden wel voor elkaar. Recentelijk is de Milieuwet aangenomen en Suriname beschikt al over een waarborgfonds. Asabina pleit nu voor de instelling van een mineraleninstituut, dat kwalitatief bemenst moet worden. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April