Scholen gaan niet open op 15 april; afstandsonderwijs
02 Apr 2020, 18:45
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.


Het is niet verwachtbaar dat scholen op 15 april open gaan. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft vanmiddag aangegeven dat het niet mogelijk is om de twee meter afstand te handhaven. Leerlingen worden in bussen vervoerd en in een klaslokaal zitten 30 tot 40 leerlingen. 

Via televisiestations zal het stream-onderwijsprogramma landelijk te volgen zijn vanaf volgende week. Voor ruim 100 scholen in het binnenland worden er ook extra maatregelen getroffen zodat leerlingen ook innovatief onderwijs kunnen volgen. De minister heeft meegedeeld bij de Covid-19 update dat begonnen wordt met het verzorgen van lessen voor de vijfde en de zesde klas (groep 7 en 8) van de lagere school. Over andere klassen en schooltypen zijn er nog geen mededelingen gedaan. 

Schoolleiders en leerkrachten zullen ook worden betrokken. Leerlingen zullen in staat worden gesteld om contact te maken met hun scholen over de leerstof. Het ministerie wil met het afstandsonderwijs voorkomen dat er een achterstand zal ontstaan. In sommige landen is besloten dat de scholieren gewoon doorstromen naar de volgende klas. De zaken worden verder uitgewerkt. 

De scholen zijn vanaf 16 maart gesloten. De Paasvakantie is vervroegd ingegaan. De schooldeuren moeten dichtblijven om te voorkomen dat het Coronavirus zich verder kan verspreiden. 

Advertenties