Corona-informatie up-to-date via online dashboard
02 Apr 2020, 06:48
foto


De wereld ervaart momenteel een pandemie, veroorzaakt door het zeer besmettelijke Coronavirus Covid-19. Het Surinaamse bedrijf Consulytic heeft een online dashboard ontwikkeld om de gemelde gevallen van Covid-19 op een dagelijkse basis te visualiseren en te volgen. Op het dashboard zijn ook het verloop en diverse analyses te zien. 

Via het online dashboard kan per land of gebied ingezoomd worden. Behalve Suriname zijn landen zoals Guyana, Frans-Guyana, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten erin opgenomen. Ook Nederland, inclusief een overzicht per gemeente, ontbreekt niet. Het dashboard is interactief; de relevante informatie kan met een muisklik worden geselecteerd.

De applicatie is ontwikkeld om elke burger van uitgebreidere informatie te voorzien. Ook specifieke doelgroepen kunnen met behulp van de informatie beter inspelen om de ondersteuning van eenieder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan artsen en beleidsmakers, geeft Consulytec aan in een persbericht.

Het dashboard geeft verschillende inzichten, zoals bijvoorbeeld het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Voor Suriname geldt dat er (ongeveer) 1,4 besmettingen per 100.000 inwoners zijn. In Aruba zijn dat er 46,5 en in Nederland maar liefst 72,3. Veel gemeenten in Nederland kennen zelfs meer dan 100 ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners.

Het team van Consulytic vult het dashboard dagelijks aan met de nieuwste cijfers. Hiervoor worden betrouwbare bronnen gebruikt zoals de WHO, het RIVM en de diverse landelijke coördinatiecentra, geeft het bedrijf aan.
Advertenties