Minister Elias blij met snelle boot voor grensbewaking
01 Apr 2020, 16:14
foto
Deze supersnelle speedboot is aangeschaft voor het ministerie van Defensie. Volksgezondheid heeft gebruik gemaakt van een donatie van LR Group.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is blij met een supersnelle speedboot, geschonken door de LR Group. Deze boot zal door Defensie ingezet worden voor bewaking van de grens en om snel patiënten te kunnen vervoeren. Het werk van het Nationaal Leger wordt ondersteund in het binnenland voor de bestrijding van Covid-19. 

De nieuwe buitenboord motorboot heeft minister Elias symbolisch overgedragen aan zijn collega Ronni Benschop van Defensie. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat de LR Group US$ 100.000 heeft gedoneerd. De helft van het bedrag is besteed aan equipment voor PPE om de persoonlijke veiligheid van gezondheidswerkers te waarborgen. Elias merkt op dat al deze bijdragen helpen om zaken die nodig zijn te kunnen realiseren. 
 
Om de spreiding van Covid-19 in te dammen is veiligheid heel belangrijk. Door de open grenzen van Suriname komen mensen toch nog ongecontroleerd het land binnen. Met deze boot kan het Nationaal Leger zich snel verplaatsen en zo betere controle uitoefenen, stelt Elias. 

Minister Benschop voert aan dat de samenwerking tussen de twee ministeries strategisch is. “Het doet ons goed dat wij als collega’s het voorbeeld kunnen geven om de veiligheid in het land te kunnen waarborgen. Veiligheid die velen nog niet goed begrijpen, maar gaandeweg de omstandigheden gaat men wel komen waar zij moeten zijn," merkt Benschop op. 

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March