Eerste online schaaktoernooi in Suriname
30 Mar 2020, 17:41
foto


John Ramdat Tewarie van Athena Chess is met het initiatief gekomen om het eerste online schaaktoernooi in Suriname te houden. Hij geeft aan dat momenteel de competities en schaaktrainingen van de verschillende clubs door het besmettingsgevaar van Covid-19 stilliggen. De Nationale Schaakkampioenschappen 2020 zijn na de vierde ronde door de Surinaamse Schaakbond on hold gezet, evenals het kwalificatietoernooi voor de Nationale Dames Schaakkampioenschappen.

Ramdat Tewarie zag mogelijkheden om met behulp van het internet de Surinaamse schakers in contact met elkaar te brengen. Zijn organisatie, Athena Chess, is verantwoordelijk voor het online schaaktoernooi die vandaag van start zal gaan. De eerste editie van de zogenaamde Arena Battle duurt tot en met vrijdag vrijdag 3 april. Dit is een toernooi dat uit vijf dagtoernooien zal bestaan. Middels een grand-prix systeem wordt na het laatste toernooi de algehele winnaar bepaald.

Het toernooi zal volledig op Lichess.org afgewerkt worden. Dit is een gratis en open-source schaakplatform welke door vrijwilligers en donateurs in stand wordt gehouden. Hierop worden dagelijks meer dan een miljoen wedstrijden gespeeld door schakers overal ter wereld. Heel wat van onze Surinaamse schakers zijn ook aangesloten op Lichess.
Het Arena Tournament format wordt gehanteerd, waarbij de schaker die de meeste punten binnen 60 minuten scoort tot winnaar wordt uitgeroepen. Het speeltempo is 3 minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd.

De dagelijkse standenlijst zal gebruikt worden om een algemene standenlijst op te stellen. Ramdat Tewarie geeft aan dat er een prijzenpot van SRD 1.200 is voor de winnaars. De winnaar van iedere dag toernooi ontvangt een prijs van SRD 100. Na de eindrangschikking op de algemene standenlijst ontvangt de winnaar SRD 300,  de 2e plaats SRD 125, de 3e plaats SRD 75, beste dame SRD 100 en beste U18 SRD 100. Deelname aan het toernooi is gratis en staat open voor alle Surinaamse ingezetenen. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April