Franse ambassadeur vervoerd naar Cayenne
29 Mar 2020, 17:58
foto
De Franse ambassadeur Antoine Joly.


De Franse ambassadeur Antoine Joly is vandaag via de weg vervoerd naar Cayenne. Dit besluit is genomen in volledige samenwerking met de Surinaamse autoriteiten. Dit meldt de Franse ambassade in een persbericht. Van Surinaamse zijde zijn er nog geen mededelingen gedaan. Joly is op 24 maart positief getest op Covid-19.  Hij is de achtste persoon in Suriname die positief bevonden is. 

De Franse medische autoriteiten besloten om verschillende redenen, waaronder de mogelijkheid van complicaties Joly over te brengen naar Cayenne, Frans Guyana. Joly is niet opgenomen in Cayenne, maar wordt gecontroleerd door een hoogleraar epidemioloog in het Cayenne ziekenhuis. Vandaag heeft het ziekenhuis in Cayenne de diplomaat over de weg volgens alle standaardprotocollen overgebracht. Zijn situatie is stabiel. 

Starnieuws verneemt dat de ambassadeur graag naar zijn eigen land wilde. Hij was aanvankelijk opgenomen in het Streekziekenhuis Wanica. Daarna is hij overgebracht naar een unit in 's Lands Hospitaal. Het heeft even geduurd voor alle formaliteiten in orde waren. 
Advertenties