Guyana voert ook partiële avondklok in
28 Mar 2020, 19:19
foto


In buurland Guyana geldt in regio 10 (Upper Demerara-Berbice) vanaf vandaag een avondklok van zes uur 's avonds tot zes uur 's morgens. De autoriteiten in het buurland zeggen dat ze in alle bevolkte gebieden een avondklok zullen instellen en hebben gedreigd mensen die in het openbaar worden gezien, op te sluiten. In Suriname gaat morgen een avondklok in van 8 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens.

De Guyanese Task Force Covid-19 heeft de Guyanezen, vooral die in Corantyne, opgeroepen om de back track route niet te gebruiken om van en naar Suriname te reizen. De Task Force zei dat als ze worden betrapt op het vervoer van passagiers van en naar Suriname over de Corantijnrivier, hun boten in beslag zullen worden genomen en dat er geen garantie was voor diplomatieke vertegenwoordiging. "Personen die als gevolg daarvan naar Guyana worden uitgezet, zullen ook worden onderworpen aan de verplichte quarantaineprotocollen van het ministerie van Volksgezondheid." Er is geen garantie voor teruggave van in beslag genomen boten en/of motoren, waarschuwt de Task Force.

De National Covid-19 Task Force (NCTF) heeft aangekondigd dat de politie binnenkort openbare bijeenkomsten zal aanpakken, aangezien het geduld van de autoriteiten op de proef wordt gesteld door mensen die geen gehoor geven aan oproepen om stappen te ondernemen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Guyana heeft tot vandaag 20 bevestigde corona-gevallen en 1 dode gerelateerd aan het virus. Frans-Guyana zit op 28 bevestigde gevallen. Brazilië zit op 3.477 corona-gevallen met 93 doden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April