Misvatting rond 'valutawet'
28 Mar 2020, 08:32
foto



Velen vragen mij wie ik bedoel met de rose maffia? Simpel, zij die het betalingsverkeer van het land beheersen en het gegijzeld houden. Het heeft natuurlijk niets met etniciteit te maken. Dit artikel schrijf ik vanwege een klacht die burgers gisteren bij mij hebben gedeponeerd. Zij waren hun euro's die zij op hun euro-rekening hebben, gaan lichten. Van hun bank kregen zij te horen dat zij Surinaamse dollars uitgekeerd zullen krijgen. Laat mij met alle haast verduidelijken dat de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (WCVT) dit niet regelt of toestaat. 

Wij hebben duidelijk aangegeven dat: 
- wanneer u valuta verdient en dat voor u gestort wordt, u valuta mag lichten; 
- wanneer uw pensioen in valuta wordt uitgekeerd en gestort, u valuta kunt lichten en
- wanneer valuta voor u wordt overgemaakt, u valuta moet krijgen. 
Ook uw Staatsolie obligatie wordt in valuta uitgekeerd. 

Indien u dat niet krijgt is dat niet vanwege deze wet maar vanwege uw bank. Houdt u uw bank daarvoor verantwoordelijk. Het zijn dit soort van praktijken waaraan een halt geroepen moet worden en ook waarbij er ook regulerend opgetreden dient te worden. Maar dit zijn een paar van de zaken die banken uithalen die mijn inziens niet mogen en niet toegestaan moeten worden. 

Wij pleiten derhalve voor een sterke handhaving van deze wet door de regering. Deze wet zal zorgen voor veel transparantie. Vele zaken die het daglicht schuwen, zullen aan de orde worden gesteld. Ik hoop van harte, dat het volk met de aanname en afkondiging van deze wet, wel inziet wat al die tijd fout is gegaan en waarom een radicale aanpak nodig is om het valutaverkeer te ordenen. 

Verder wil ik onder uw aandacht brengen dat u als volk de beste toezichthouder en handhaver bent. U kunt eenieder ter verantwoording roepen. Stelt u uw kritische vragen en vraagt u ook aan uw bank van wie zij de opdracht hebben gehad om in plaats van uw valuta u in SRD uit te keren. Ik roep de regering op om het toezichtsorgaan zo spoedig mogelijk in stelling te brengen zodat het as soon as possible te werk kan gaan. Klachten kunnen dan bij dit orgaan gedeponeerd worden. Ook kan informatie waarbij optreden van dit orgaan noodzakelijk is, doorgespeeld worden. Ten aanzien van de werking van de wet tot nu toe, zijn we content. Er zijn wat stuiptrekkingen welke met de tijd ook tot het verleden zullen behoren.

Uiteindelijk zal het volk de overwinnaar zijn. 

Initiatiefnemer WCVT
Amzad Abdoel
DNA-lid NDP
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April