Rusland noemt Amerikaanse sancties tegen Venezuela absurd
28 Mar 2020, 04:37
foto
De Verenigde Staten heeft een premie van US$ 15 miljoen uitgeloofd voor de arrestatie van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. (Foto: Reuters)


Rusland zei vrijdag dat de beschuldigingen van "narco-terrorisme" van de VS tegen de Venezolaanse president Nicolas Maduro, absurd waren. Het voegde eraan toe dat sancties tegen Caracas "een instrument van genocide" zouden kunnen worden tijdens de uitbraak van het coronavirus.

De Amerikaanse regering heeft Maduro en meer dan een dozijn andere Venezolaanse topfunctionarissen donderdag aangeklaagd voor 'narco-terrorisme'. Het is de jongste actie van de drukcampagne van de regering-Trump die erop gericht was de Venezolaanse leider te verdrijven.

Rusland, Maduro's oude politieke en financiële geldschieter, beschouwt die beschuldigingen als "absurd" en "wild" in een tijd waarin landen over de hele wereld zich verenigen in hun inspanningen om het coronavirus te bestrijden, citeerde persbureau Interfax Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

"We kunnen niet genoeg benadrukken onze oproep voor een onmiddellijke opheffing van unilaterale onwettige sancties die de huidige epidemie veranderen in een instrument van genocide", zei Zakharova. Ze stelde dat Rusland coronavirus-testkits aan Venezuela had geleverd, dat 107 bevestigde gevallen van de ziekte heeft gemeld. Ze voegde eraan toe dat Moskou Caracas zou blijven helpen de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

President Donald Trump ontkende dat de beschuldigingen een poging waren om te profiteren van Venezuela op een kwetsbaar moment, dat naar verwachting zwaar zal worden getroffen door de pandemie van het coronavirus.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March