DSB beperkt dienstverlening in strijd tegen Covid-19
24 Mar 2020, 06:54
foto


De Surinaamse Bank (DSB) sluit in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus, voorlopig haar kantoren in de Hermitage Mall en te Moengo voor het publiek. Het kantoor Kasabaholo gaat op afspraak open op dinsdag en donderdag voor safeloketbezoek. Een andere maatregel is het aanbieden van handsantizer aan de klant, bij het binnenstappen van een filiaal.

De dienstverlening aan de klanten vanuit de kantoren wordt ook beperkt. DSB  adviseert haar klanten zoveel als mogelijk gebruik te maken van elektronische Betaaloplossingen, zoals internet banking, Mobile Banking App, ATM- en POS-apparaten. De bank geeft aan dat klanten zo weinig mogelijk naar de bank moeten komen. Indien een klant een bezoek noodzakelijk acht, kan hij via de website of via 471100 voor alle diensten een afspraak maken.

De dienstverlening in de kantoren wordt verder ook beperkt tot opnames en stortingen boven een bedrag van SRD 3.000, safeloketbezoek, het ophalen van een IT-formulier, het ophalen van een pinpas en pinmailer en het contant aflossen van leningen (particulieren). Voor 60+ klanten maakt de bank wel een uitzondering, geeft zij aan in een persbericht.

Het personeel schudt de klant voorlopig geen hand en de frontofficemedewerkers en kassiers dragen handschoenen.  Omdat de ATM-  en POS-apparaten door vele klanten worden gebruikt, raadt DSB  de samenleving aan, om de eigen persoonlijke hygiënemaatregelen bij gebruik in acht te nemen.
Advertenties