Alle personen uit Cuba niet meer in quarantaine
23 Mar 2020, 13:48
foto
De vlucht uit Curaçao vrijdag met Cubaanse artsen en gezondheidswerkers. In het toestel zaten ook gestrande ingezetenen uit Panama.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën zijn net als alle andere personen die uit Cuba zijn gekomen, uit quarantaine. Cuba is geen high risk land, zoals eerder is meegedeeld. Mensen die terugkeren uit lage risico-landen, hoeven niet in quarantaine. 

Minister Elias bevestigt tegenover Starnieuws dat hij weer zijn huis uit mag. Dat geldt voor alle andere personen die vrijdag uit Cuba zijn teruggekeerd. De vertegenwoordiger van PAHO/WHO, Karen Bell, heeft op de persconferentie van Covid-19 management team gisteren benadrukt dat Cuba nog steeds ‘low risk’ is en niet een hoog risico land zoals eerder aangenomen.

Na de persconferentie is het besluit genomen dat de mensen die uit Cuba zijn gekomen niet meer in quarantaine hoeven. Ook Curaçao is een laag risico land. Gisteren zijn ingezetenen die gestrand waren op Curaçao naar huis teruggekeerd. 
Advertenties