President ontvangt Ravaksur over belastingverlichting
23 Mar 2020, 07:15
foto
Armand Zunder, woordvoerder Ravaksur


Vertegenwoordigers van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) worden vandaag door president Desi Bouterse ontvangen. Woordvoerder Armand Zunder (voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie) zegt aan Starnieuws dat de rek bij de wrokomans eruit is. Ravaksur heeft op 15 maart namens de loontrekkers een brief aan de president gericht om per direct te komen met een aanpassing van de loonbelasting voor de werkers. 

Ravaksur is al enkele jaren bezig om met diverse ministers van Financiën van gedachten te wisselen over de te hoge belastingdruk voor de werkers. Met name de hoogte van de loonbelasting is voor tal van loontrekkers een groot probleem. Als gevolg van de inflatie zijn de laatste jaren de lonen van veel werkers aangepast. Bij de uitbetaling van de nominale loonsverhogingen werden de werkers echter steeds verrast met belastingschijven en belastingtarieven die maken dat zij netto nauwelijks vooruit gingen in salaris en in sommige gevallen zelfs netto achteruit gingen.

Als gevolg van de koersstijgingen van de afgelopen weken, die grotendeels doorgerekend zijn in de prijzen in de winkels, heeft de koopkracht van de lonen en salarissen van de werkers weer de zoveelste dreun gekregen. Voor werkers die maandelijks loonbelasting betalen is de rek er nu echt uit. Tijdens de bespreking vandaag zullen ook de consequenties en de mogelijk te nemen verdere maatregelen ter beheersing van het Covid-19 virus voor de ruim 250.000 werkers, met de president worden besproken, zegt Zunder. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April