Repatrianten Nickerie nog in overheidsquarantaine
22 Mar 2020, 16:00
foto
In het Staatslogeergebouw in Nieuw Nickerie is een deel van de repatrianten al sinds donderdag ondergebracht.


De 40 repatrianten uit Guyana zitten al vier dagen in twee overheidslocaties in Nickerie. Tot op dit moment heeft districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe geen zicht op wanneer de mensen weg mogen en/of ze in thuisquarantaine worden geplaatst. Uit de groep zijn slecht 4 Nickerianen, de rest is van onder andere Paramaribo en Commewijne.

De dc zegt aan Starnieuws dat ze vanmorgen van de NCCR-leiding heeft vernomen dat er een artsenteam vanuit Paramaribo naar Nickerie gaat om de groep te screenen. Op de vraag of de Nickeriaanse artsen niet equipped genoeg zijn om de screenings te doen, blijft ze het antwoord schuldig.

Tot nog toe lukt het met de opvang, ofschoon het kostenplaatje oploopt. "Wij als district kunnen de kosten niet meer dragen en de begroting is doorgegeven aan de NCCR-functionarissen die in Nickerie zijn." Ze heeft graag dat de mensen in thuisquarantaine worden geplaatst, zoals dat in Paramaribo is beslist.

Kurban-Baboe zegt dat de groep in Nickerie goed gehuisvest is en dat naar redelijkheid wordt voorzien in de basiszaken. "Ze krijgen eten, drinken en de sanitatie is gegarandeerd." Maar ze zegt helemaal te snappen dat de mensen naar hun eigen omgeving willen. Een deel van de groep zit in het Staatslogeergebouw, terwijl een ander deel is ondergebracht in de faciliteit van een particulier. "En die kosten lopen op." Berichten over wat er mis is gegaan bij de opvang in Paramaribo, heeft ze via de media vernomen. "Hier zijn de mensen goed opgevangen, maar ze willen naar huis. Ze zitten hier al vier dagen noodgedwongen."

Voor de rest volgt het district de protocollen die landelijk gelden en blijven dus ook alle openbare vermakelijkheden tot nader order verboden.
Advertenties