Bolivia stelt verkiezingen uit
22 Mar 2020, 06:34
foto
Interim-president Jeanine Anez van Bolivia heeft aangekondigd dat de verkiezingen worden uitgesteld. (Foto: Reuters)


De interim-regering van Bolivia heeft zaterdag aangekondigd dat het de presidentsverkiezingen zal uitstellen. De verkiezingen waren oorspronkelijk gepland voor 3 mei. De regering stelt een verplichte landelijke quarantaine in voor 14 dagen, aangezien het coronavirus zich over het Andes-land blijft verspreiden.

De verkiezingsautoriteit van het land zei in een verklaring dat het de verkiezingskalender 14 dagen zou opschorten om de quarantaine in te stellen. Het heeft geen nieuwe datum voor de stemming vastgesteld. Het tribunaal zei dat het zou samenwerken met alle politieke partijen en organisaties van het land om te bepalen wanneer de verkiezingen worden gehouden.

Tussentijdse president Jeanine Anez vertelde eerder op de dag dat de quarantainemaatregel op vandaag zou beginnen en tot 4 april zou worden verlengd. Bolivia sloot eerder deze week zijn grenzen en annuleerde alle internationale vluchten.

Anez zei dat supermarkten, ziekenhuizen, banken en apotheken tijdens de quarantaine normaal blijven functioneren. De regering zou vanaf april contante betalingen verstrekken aan behoeftige gezinnen met kinderen, zei ze. Bolivia heeft 19 gevallen van coronavirus bevestigd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April