Suriname en Frans-Guyana sluiten grensverkeer
21 Mar 2020, 16:38
foto
De veerboot 'La Gabrielle' onderhoudt de verbinding tussen Suriname en Frans-Guyana.


Het reizen tussen Suriname en Frans-Guyana is strakker aangetrokken. Het oversteken van de grens mag nu alleen plaatsvinden op basis van de mogelijkheden voor repatriëring van ingezetenen van Suriname en Frans-Guyana via speciale diensten van de veerboot La Gabrielle, rekeninghoudend met de quarantaine-faciliteiten.

Personen die gerepatrieerd willen worden moeten zich aanmelden bij de ambassade van de Franse Republiek in Paramaribo of bij het consulaat van de Republiek Suriname in Cayenne en/of zijn dependance te St. Laurent du Maroni. De autoriteiten van beide landen benadrukken dat geen enkele doorgang zal worden getolereerd, mede door het risico van verspreiding van het coronavirus. De gezamenlijke patrouilles zullen worden voortgezet op de rivier in het belang van de veiligheid van de veiligheid van de bevolking van beide zijden.

Beide landen roepen hun bevolking in een verklaring op de instructies van de respectieve autoriteiten strikt op te volgen. Daar valt ook onder dat het reizen tussen beide landen zoveel als mogelijk te beperken en de grenzen gesloten te houden tot nader order.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April