Guyana krijgt US$ 55 miljoen voor eerste vaten olie
21 Mar 2020, 15:35
foto
De Liza Destiny in Guyanese wateren.


Guyana heeft US$ 55 miljoen ontvangen voor de eerste lading van de één miljoen vaten olie van het land, die in februari werd verkocht aan Shell Western Supply and Trading Limited. Minister van Financiën Winston Jordon heeft bekendgemaakt dat het geld is gestort in het Natural Resources Fund. Dat maakte hij donderdag bekend tijdens een interview met het National Communications Network.

"Het fonds heeft US$ 55 miljoen van de eerste één miljoen vaten olie", zei hij. De bewindsman legde verder uit dat 'het in deze periode niet beschikbaar zal zijn voor de regering, maar wel voor een volgende regering.'

De eerste lading was onderdeel van de winstdelingsovereenkomst van Guyana en omvat niet de royalty's van twee procent. Het land heeft in 2020 recht op ongeveer vijf miljoen vaten olie.

Guyana's eerste ruwe olie werd in februari overgebracht naar de olietanker Cap Philippe, die werd gecharterd door Shell Western Supply and Trading Limited. Directeur van het Guyanese ministerie van Energie, Mark Bynoe, die toen aan boord was van de Liza Destiny, was getuige van de overdracht en beschreef het als een historisch moment voor Guyana.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March