Tandheelkunde Vereniging levert bijdrage preventie Covid-19
21 Mar 2020, 07:18
foto
De voorzitter van de De Surinaamse Tandheelkunde Vereniging doneert spullen aan het ministerie van Volksgezondheid. Voorzitter Justin Karsodikromo zegt dat zo een bijdrage wordt geleverd.


De Surinaamse Tandheelkunde Vereniging (STV) doneert 5000 mondmaskers en 10.000 handschoenen aan het ministerie van Volksgezondheid voor aanpak van Covid-19. De STV heeft deze week al aangekondigd aan haar leden dat er t/m 31 maart alleen acute mondzorg geleverd zal worden. 

"Omdat wij ons machteloos voelen en momenteel onze patiënten geen optimale mondzorg kunnen bieden, willen we op deze manier de groep zorgverleners die momenteel extra hard hun best doen in de ziekenhuizen, een hart onder de riem steken met dit klein gebaar dat misschien van levensbelang kan zijn," zegt de voorzitter van STV, Justin Karsodikromo. 

"Wij doen ook een oproep aan bedrijven die momenteel op een laag pitje draaien en equipment zoals mondmaskers, hygiënische handalcohol, overschorten of disposable handschoenen tot hun beschikking hebben, en dit kunnen missen, ook een klein gebaar te doen aan de ziekenhuizen," zegt de vereniging. De spullen kunnen heel goed gebruikt worden door Volksgezondheid. Zorgverleners hebben deze hard nodig. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April