Bus- en boottransport stopt voor een week
20 Mar 2020, 19:27
foto
Minister Vijay Chotkan van OWT&C kondigt de stopzetting van het bus- en boottransport aan. (Foto: René Gompers)


Het bus- en boottransport wordt per vandaag voor een week stopgezet. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is dat overeengekomen nadat hij gesprekken had gevoerd met de leiding van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), het Nationale Vervoersbedrijf (NVB) en de Vereniging van Boothouders. De organisaties hebben aangegeven dat zij de protocollen die in deze corona-situatie moeten worden gehanteerd om passagiers te transporteren, niet kunnen garanderen.

In de boot en bus is het moeilijk om twee meter afstand te houden tussen de passagiers. Ook de hygiëne om steeds te desinfecteren, kunnen zij niet aan. Uit de gesprekken is ook gebleken dat zij de andere regels om de veiligheid van de passagiers te garanderen heel moeilijk direct kunnen doorvoeren. Daarmee kan deze groep transporteurs niet garanderen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Een bus of boot maakt niet één maar meerdere ritten, dus zou er na elke rit gedesinfecteerd moeten worden, wat extra kosten met zich meebrengt voor de boot- en bushouders mee.

Minister Chotkan heeft op de reguliere persconferentie van het managementteam van Covid-19 gezegd dat met het NVB en relevante autoriteiten zal worden nagegaan hoe leden van brandweer, politie, leger en zorgverleners kunnen worden vervoerd van en naar de werkplek. Per ziekenhuis zal het NVB bussen beschikbaar stellen voor het werkend personeel. Chotkan zal met zijn collega’s van Justitie en Politie en Defensie nagaan hoe de bussen zullen worden ingezet voor de manschappen van leger en politie. Bussen die geen rode sticker van OWT&C hebben, zijn illegale bussen, stelt hij. De politie zal hard optreden tegen deze illegale bussen die zich op straat begeven. Hij merkt op dat hij heeft vernomen dat deze bussen passagiers voor SRD 10 vervoeren. Daar wil de bewindsman korte metten mee maken.

 

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March