Covab voert thuiswerken in tegen verspreiding coronavirus
20 Mar 2020, 21:30
foto


Het EFS College Covab heeft tijdelijk voor haar medewerkers in Paramaribo en Nickerie thuiswerken ingevoerd als extra maatregel tegen het verder verspreiden van het coronavirus in Suriname. De dienstverlening zal hierdoor van 23 tot en met 27 maart volledig online geschieden. Afhankelijk van de gezondheidstoestand nationaal, zal op 27 maart worden besloten of het thuiswerken wordt opgeheven.

Studenten en anderen moeten stortingen giraal doen, examens zijn afgelast, het terrein gaat op lockdown en afspraken zullen zo veel mogelijk via de email worden afgehandeld. Enkele afdelingen zullen slechts op schema fysiek aanwezig zijn voor interne werkzaamheden. Bezoek zal niet toegestaan zijn, zegt de voorlichting van het Covab in een persbericht.

“Wij volgen de situatie nationaal nauwlettend, maken analyses en willen onze medewerkers en hun families niet onnodig in gevaar brengen. Vorige week zijn wij gestart met gedeeltelijk thuiswerken en nu voeren wij het volledig in. Onze maatregelen sluiten aan op de serie maatregelen vanuit het ministerie van volksgezondheid en andere overheidsinstanties””, zegt Covab-topvrouw Angele Wallerlei - Kumbangsila.

Eerder werd de Paasvakantie – in navolging van het bevel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur–vervroegd van 16 maart tot en met 15 april 2020. Om het virus te helpen beteugelen, deelt Covab onlinevideo’s en ander voorlichtingsmateriaal. Ook werd een triagebeleid uitgevoerd om medewerkers en studenten te screenen alvorens zij het hoofdgebouw konden betreden, schrijft het instituut in het persbericht.


Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April