Sapoen: Hoofd buigen voor rechtsstaat en democratie
20 Mar 2020, 11:37
foto
Mike Noersalim voorzitter van HVB en Raymond Sapoen politiek leider. De partij heeft zich aangemeld voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2020. (Foto: René Gompers)


Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwingsbeweging (HVB), zegt aan journalisten dat de partij het hoofd zal buigen voor recht en wet. Dit is zijn eerste reactie op de uitspraak van het Hof van Justitie. Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn veroordeeld door het hoogste rechtsprekende orgaan om hun zetels in te leveren. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings- Simons mag hen niet uitnodigen voor vergaderingen. 

Sapoen zegt dat hij de officiële informatie nog moet krijgen van zijn advocaat, Nailah van Dijk. Democratie en rechtsstaat zijn belangrijk voor de HVB, benadrukt Sapoen. Hij merkt op dat het niet gaat om twee of drie zetels. Bij de HVB ging het om de hervorming binnen Pertjajah Luhur. 

Op de kandidatenlijst van Wanica, zal Sapoen prijken. Hij gaat weer voor een plek in de top 7 in Wanica. Ook Mike Noersalim, die minister van Binnenlandse Zaken is, bevestigt dat hij op de kandidatenlijst komt in Paramaribo. Hij vroeg bij de inschrijving bij het Centraal Hoofdstembureau vanmorgen, wat zijn achterban in Paramaribo ervan vindt. Noersalim kreeg luid instemming van zijn achterban. De HVB heeft zich ingeschreven voor deelname aan de komende verkiezingen. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April