Breaking: SEH van AZP vanavond gesloten
19 Mar 2020, 19:22
foto


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is vanavond gesloten. Starnieuws verneemt dat de tweede persoon die vandaag positief getest is, op de SEH is geweest. Op grond hiervan worden protocollen gelijk in werking gesteld, deelt algemeen directeur Claudia Redan mee. De ruimte wordt compleet ontsmet. 

Vernomen wordt dat twee personen die positief getest zijn, in SEH zijn geweest. Eentje is in Nederland getest. Hier maakte de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, ook gewag van op de update persconferentie. 

"Het draaiboek van het AZP vereist dat de SEH in geval van een Covid-19 positieve casus, minimaal 12 uren gesloten wordt zodat deze goed schoongemaakt kan worden. Alleen personen die in een levensbedreigende situatie verkeren, zullen op een alternatieve locatie dichtbij de SEH worden opgevangen," zegt AZP in een persbericht. 

"Maakt u gedurende deze periode zo veel als mogelijk gebruik van de huisartsen- en spoedposten. De RGD-klinieken van Geyersvlijt en Latour zullen heden gedurende de nacht geopend zijn. De SEH zal haar dienstverlening zo spoedig mogelijk normaliseren."
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March