Veerboot te South Drain doet nog één overtocht
19 Mar 2020, 06:58
foto
De MB Sandaka maakt nog een tocht om gestrande passagiers aan beide zijden, Suriname en Guyana, te vervoeren.


De boot die de veerdienst Suriname/Guyana te South Drain onderhoudt, MB Sandaka, maakt vandaag één reis om Surinamers die gestrand zijn in Guyana terug te brengen en de gestrande Guyanezen te vervoeren naar het buurland. Het besluit van het Canawaima management komt op het moment dat Guyana zijn vijfde corona-geval heeft bevestigd.

De veerdienst werd abrupt stopgezet om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. MB Sandaka vertrekt om 09:00 uur uit Moleson Creek. De Guyanese autoriteiten hebben hun landgenoten aangespoord om speciale inspanning te leveren om gebruik te maken van deze gelegenheid. Bij aankomst in Guyana zullen de Port Health Officials aanwezig zijn om elke passagier te screenen.

De regering van Guyana deed aanvankelijk een verzoek om de boottrip woensdag te maken, maar de Surinaamse autoriteiten gaven aan dat zij hun South Drain Port niet zullen heropenen, totdat alle noodzakelijke quarantainevoorzieningen zijn ingesteld om Surinamers en personen met een Surinaams ingezetene stempel, te ontvangen.

Vijfde corona-geval
De Guyanese minister van Volksgezondheid, Volda Lawrence, heeft het vijfde geval van Covid-19 in het land bevestigd. De vijfde persoon heeft, net als de andere gevallen, betrekking op het eerste geval dat op 11 maart werd bevestigd.

"We hebben sinds vandaag (woensdag) vier extra gevallen bevestigd - allen familieleden van het eerste geval." In het weekend bevestigde het buurland drie gevallen. Gezondheidsautoriteiten hebben contact kunnen leggen met ongeveer 70 personen die mogelijk in contact zijn geweest met de vrouw die uit Queens, New York, kwam. Ze stierf op 11 maart aan Covid-19. Vijftien familieleden staan onder streng toezicht. Het gaat om personen die op dezelfde vlucht zaten, evenals taxichauffeurs, familieleden en vrienden. Daarnaast houden de autoriteiten toezicht op zo'n 45 openbare en particuliere gezondheidswerkers.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April