Barbados noteert eerste corona-gevallen, Curaçao eerste dode
18 Mar 2020, 18:28
foto


De regering van Barbados heeft vandaag de eerste twee gevallen van het coronavirus (Covid-19) bevestigd. Op Curaçao is vanochtend de eerste dode door het coronavirus gevallen. Het gaat om een 69-jarige toerist uit Brabant, Nederland. De twee corona-gevallen op Barbados zelf zijn geïmporteerde gevallen.

De Barbadaanse regering heeft een beroep gedaan op de onderdanen om niet in paniek te raken, maar om de geschetste maatregelen te volgen om verspreiding te voorkomen. Minister van Volksgezondheid en Welzijn, luitenant-kolonel Jeffrey Bostic, zei in een televisietoespraak aan de natie dat de twee zaken eerder deze maand "geïmporteerd" waren uit de Verenigde Staten.

"Barbados heeft de eerste twee gevallen van Covid-19 geregistreerd. Een 48-jarige bezoeker van het eiland en een 39-jarige Barbadiaanse vrouw, die beiden uit de Verenigde Staten naar het eiland kwamen. Nadat ze symptomen hadden ervaren, werden ze voor verdere evaluatie doorverwezen naar het medische team van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn", zei hij in de uitzending, zonder de datum van aankomst van de slachtoffers, noch het gebruikte vliegtuig te onthullen.

Bostic zei dat het laboratorium eerder op dinsdag bevestigde dat de tests positief waren. "Ze blijven geïsoleerd totdat ze herstellen." Barbados sluit zich aan bij Antigua en Barbuda, St. Lucia, Jamaica, Guyana, Frans-Guyana, Suriname, St. Vincent en de Grenadines en de Bahama's, waar de afgelopen dagen gevallen van het virus zijn gemeld.

Curaçao
De op Curaçao overleden man was samen met zijn echtgenote op 5 maart naar het eiland gereisd. Een dag later kreeg hij gezondheidsklachten, waarna hij op 12 maart contact opnam met een huisarts op het eiland. Controle wees uit dat hij was besmet. Kort daarop werd zijn vrouw ook positief getest.

Maandag verslechterde de gezondheid van de man en werd hij opgenomen op de intensive care van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao. De man is nog zo'n anderhalf uur gereanimeerd, maar het mocht niet baten. Behalve de vrouw van de overleden man is er nog een andere persoon op Curaçao positief getest op het coronavirus.

In de regio zijn er nu vier doden door Covid-19 gevallen. In de Dominicaanse Republiek, in Guyana, in Panama en op Curaçao elk één.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April