Sanatan Dharm beperkt dienstverlening
17 Mar 2020, 14:30
foto


Het Hoofdbestuur en de Priesterraad van de vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha in Suriname hebben ook maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lezingen (katha's/pravacans) in de mandirs aangesloten bij de vereniging zijn stopgezet. Reguliere rituelen en andere urgente sacramenten waaronder huwelijken, crematies en begrafenissen kunnen voortgang hebben inachtneming met de geldende protocollen van de wettelijke autoriteiten. Dus in zeer beperkte gezelschap.

De lezingen van de hoofdmandir, Shri Vishnu Mandir aan de Koningstraat van zondagochtend en donderavond vinden normaal plaats, echter zonder aanwezigheid van gelovigen. De lezingen kunnen thuis of elders worden gevolgd via de radiostations en internet streaming.

Ook tijdens de komende Hindoe-feestdagen waaronder Navratri/Ramnavami van 24 maart tot en met 2 april, zullen er geen bijeenkomsten zijn in de mandir. De pandit zal wel het ritueel verrichten. Voor andere diensten wordt geadviseerd telefonisch contact te maken met de pandit of mandir.

De opleiding tot Hindoe-predikant die in de eerste week van april zou beginnen is tot nader orde uitgesteld. De vereniging beveelt aan tot het reciteren van de bede 'Ohm Vigh-nesh-varay namah' wat betekent 'O Almachtige in de gedaante van Ganesh, verdrijver van alle smart, helpt u ons allemaal van dit wereldse leed'.
Advertenties