Hindori: SVZ gereed voor opvang Covid-19 patiënten op de IC
17 Mar 2020, 04:46
foto
Algemeen directeur SVZ, Manodj Hindori.


Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is gereed voor de opvang van de eerste Covid-19 patiënten op de Intensive Care. Zondag heeft het ministerie van Volksgezondheid een partij noodzakelijke beschermingsmiddelen geleverd aan het ziekenhuis. Het Covid-19 team van het ziekenhuis heeft maandag alle beschikbare middelen geïnventariseerd en heeft het sein op groen gezet om, indien nodig, de eerste patiënten op de Intensive Care (IC)  te kunnen opvangen.

De IC van het SVZ is aangewezen door het Covid-19 management team van het ministerie van Volksgezondheid om eventuele coronapatiënten aan de beademing te zetten. De IC van het ziekenhuis beschikt over goed geoutilleerde beademingsapparatuur, heeft aparte isolatiekamers en heeft een aparte ingang die van buitenaf te bereiken is. Daardoor hoeven eventuele coronapatiënten niet dwars door het ziekenhuis vervoerd te worden, maar kunnen in een speciaal aangelegde sluis worden binnengebracht, deelt algemeen directeur Manodj Hindori mee. 

Het Covid-19 team van het SVZ staat onder leiding van de intensivisten Preveen Banwarie en Bernardo Panka en bestaat verder uit anesthesisten, IC artsen en IC verpleegkundigen. Het team is goed getraind voor deze job en is gemotiveerd om aan de slag te gaan. Met de juiste beschermingsmiddelen kunnen ze zichzelf adequaat beschermen tegen een eventuele besmetting door het virus. 

Hindori is blij dat het SVZ het nationaal beleid over de aanpak van het coronavirus kan ondersteunen. Hij is vol lof over het IC-team dat zijn verantwoordelijkheden naar de patiënten toe niet uit de weg is gegaan. Hindori weet dat alle ziekenhuizen zich inzetten om onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid de Covid-19 crisis aan te pakken. Hij doet een beroep op de samenleving om de instructies van de bevoegde autoriteiten strikt op te volgen. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April