Training kandidaat stembureauleden 2 weken opgeschort
17 Mar 2020, 10:25
foto


De training van kandidaat stembureauleden is sinds 13 maart voor twee weken opgeschort als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het Covid-19 virus. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) zal een aangepast schema maken voor de training. Voor de dienstverlening vanuit het Centraal Bureau voor Burgerzaken en alle andere Bureaus voor Burgerzaken, geldt dat er een beperkt aantal burgers wordt toegelaten.

De training van kandidaat stembureauleden begon op 14 februari in de districten Para en Commewijne. In de afgelopen weken zijn er honderden personen in verschillende districten waaronder Paramaribo, Marowijne, Coronie, Saramacca, Wanica en Brokopondo, getraind. De groepen bestaan uit ruim honderd kandidaat stembureauleden.

Een groot deel van de trainees moet nog bijeenkomen voor de responsedag. Het aangepaste schema voor de training van kandidaat stembureauleden en de responsedag zal met de districtscommissarissen worden gedeeld, waarna de trainees weer zullen worden opgeroepen, meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties