Bedrijven nemen maatregelen tegen opmars coronavirus
16 Mar 2020, 16:31
foto


Steeds meer bedrijven en instellingen gaan er toe over hun dienstverlening aan te passen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Sommige bedrijven zijn inventief en hebben durotanks en kranen buiten het complex geplaatst. Handhygiëne is topprioriteit.

De Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) past haar tandheelkundige dienstverlening voor de komende twee weken ook aan. Er zullen alleen personen met acute pijnklachten worden geholpen bij het dienstencentrum aan de prof. W. Kernkampweg en de JTV polikliniek aan de Landingstraat in het district Nickerie. Er moet dan wel eerst telefonische contact worden gemaakt met de twee centra. Voor de rest zijn alle andere JTV klinieken gesloten voor het publiek. Alle niet pijnklachten, afspraken en (her)registraties zijn voor deze twee weken geschrapt.

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft alle sportbonden, buurt- en jongerenorganisaties gevraagd zoveel mogelijk preventief te handelen. Het organiseren van, deelnemen aan en bijwonen van sport-, gemeenschaps-, naschoolse en beweegactiviteiten waarbij personen in grote getale aanwezig zijn, is gedurende de komende periode af te raden en dient tot nader orde vermeden te worden. Vanuit onze verantwoordelijkheid om de sport- en beweegcultuur te blijven stimuleren, adviseren wij om zoveel mogelijk actief in beweging te blijven in de eigen woonomgeving als individu en minstens basisbewegingsoefeningen te doen, zegt het ministerie.

MMC
Het Medisch Mungra Centrum (MMC) heeft alle poliklinische consulten met de specialist tot nader orde uitgesteld. Alleen spoedconsulten zullen op afspraak worden behandeld, laat de leiding van het MMC in Nickerie weten. Voor polibezoek en bezoek op de Spoedeisende Hulp (SEH) zal er slechts een begeleider worden toegelaten.

De MMC-leiding dringt er bij patiënten op aan röntgen- en laboratorium bezoeken zoveel mogelijk te beperken tot het hoognodige. Tijdens het bezoekuur wordt er ook maar een bezoeker per patiënt toegelaten. Bezoekers met griepklachten worden geweerd. Het ziekenhuis is alleen toegankelijk via de hoofdingang, waar handhygiëne verplicht is gesteld. De SEH zal alleen spoedgevallen afhandelen. Het medisch centrum vraagt de medewerking van eenieder om de hygiëne maatregelen, waaronder het wassen van de handen, in acht te nemen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April