SLM zegt LVV toe dinsdag vracht naar Nederland te vervoeren
16 Mar 2020, 22:36
foto
Spoedonderhoud op LVV tussen exporteurs en de leiding van de SLM. Dinsdag zal de luchtvaartmaatschappij vracht vanuit Suriname naar Nederland vervoeren. (Foto: LVV)


Surinaamse exporteurs mogen hun vracht naar Nederland dinsdag normaal aanbieden. Er is een spoed onderhoud geweest tussen de exporteurs en SLM-directeur Radjesh Radjkoemar. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gezorgd voor de ontmoeting die op zijn ministerie is gehouden zaterdag. Het doel van deze meeting had onder meer betrekking op de garantie van de export van de Surinaamse producten, naar aanleiding van de nieuwe aangekondigde maatregelen rond Covid-19. 

Deze bijeenkomst stond onder leiding van het hoofd van de National Plan Protection Organization in Suriname, Sadhana Janki. Aan deze meeting participeerden enkele leden van de Vereniging van Exporteurs in Suriname (VEAPS), GOPEX NV en anderen, meldt LVV. Er is geen verbod op goederenverkeer. De exporteurs hebben in overleg met de leiding van de SLM, de mogelijkheden bekeken wanneer de volgende zending kan worden verstuurd en de hoeveelheid aan vracht. Suriname exporteert iets meer dan 10 ton per week aan groente en fruit naar Nederland. 

De directeur van SLM deelde eveneens aan de exporteurs mee dat binnenkort de SLM zal vliegen met haar nieuw toestel de Boeing 777, waarbij er verruiming zal plaatsvinden van de vrachtcapaciteit. De exporteurs zijn heel blij met deze nieuwe ontwikkeling aangezien er behoefte is aan meer vrachtcapaciteit, natuurlijk tegen een schappelijk tarief. De SLM-directeur gaf de garantie dat de vracht, indien ready normaal kan worden aangeleverd. Gedurende deze periode zal de 100% controle op de zendingen wederom worden ingevoerd. Vanuit LVV worden er ook voorzorgsmaatregelen getroffen voor inspecteurs die de inspectie zullen uitvoeren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April