CHS klaar voor registratie politieke organisaties
16 Mar 2020, 10:13
foto
De registratie van politieke partijen die zullen deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei is vandaag begonnen in het KKF-gebouw. (Foto's: René Gompers)


Politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei, moeten zich vanaf vandaag registreren bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Traditioneel komen de partijen zich feestelijk met een massa aanmelden. CHS heeft het aantal mensen dat in de ruimte mag, beperkt tot 50 personen per partij.

De registratie vindt tot en met 21 maart plaats bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Het is nog rustig op de plek. De zaal is zodanig  ingericht om te voldoen aan de maatregelen waarmee de verspreiding van het nieuwe coronavirus, Covid-19, wordt voorkomen. "Normaal mochten er 100 mensen van de partij mee naar binnen, dit keer mogen er hooguit 50," deelt CHS-voorzitter Eugene Merkus aan Starnieuws mee. "Met de pers, het Onafhankelijk Kiesbureau en andere werkers erbij willen we niet meer dan 100 personen in de ruimte. Wat daar buiten gebeurt, als men nou met 5000 of 10.000 komt, dat is voor buiten. Hier binnen houden wij ons aan de maatregelen."



"We zijn al sinds acht uur open," geeft Merkus aan. "De partijen mogen zich anytime aanmelden maar sommige hebben een dag en uur aangegeven wanneer zij komen." Er is een uur per organisatie uitgetrokken om hun registratie te verwerken. De VHP gaat zich om 12 uur aanmelden is bekend bij CHS. De registratieperiode is tot en met 21 maart. 

René Gompers
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April