SZF verlengt geldigheidsduur pasjes automatisch
16 Mar 2020, 04:04
foto


Met het oog op gevaar voor besmetting met het Covid-19 virus, heeft het Staatsziekenfonds (SZF) enkele maatregelen genomen. SZF verplicht-, Bazo- en BZV-verzekerden die zich in maart 2020 en april 2020 zouden moeten aanmelden voor het aanpassen van de geldigheidsduur op de SZF- kaarten, hoeven zich niet aan te melden. De geldigheidsduur op deze kaarten is tot nader bericht automatisch verlengd. Aan de dienstverleners wordt gevraagd om de diensten aan deze verzekerden zoals gebruikelijk voort te zetten. Het SZF staat garant voor de betaling hiervan, laat de directie optekenen. 

Verzekerden die over een SZF-kaart beschikken waarvan de geldigheidsduur reeds verstreken is (dus vóór 1 maart 2020) en die gebruik moeten maken van de diensten van een dienstverlener, kunnen zich aanmelden bij één van de SZF-kantoren voor de verlenging van de geldigheidsduur. Ook de vrijwillig verzekerden kunnen zich vooralsnog op de gebruikelijke wijze aanmelden op een van de kantoren voor het in orde maken van de SZF-verzekering. Het betalen van de premie met de pinpas heeft de voorkeur van het SZF.  

Op elk SZF-kantoor zal de orde worden aangegeven. Dit geldt ook voor alle overige handelingen die het publiek van het SZF verlangt. "Wij vragen de bezoekers van onze kantoren deze orde strikt op te volgen. Indien u vanwege de ordemaatregelen niet afdoend geholpen kan worden, vragen wij om uw begrip," stelt de leiding van het SZF. 

Advertenties