Akmos-voorzitter: Stilleggen werkzaamheden geen oplossing
16 Mar 2020, 06:17
foto


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos) roept alle ondernemers op hun werkzaamheden normaal te verrichten met inachtneming van de beschermingsmiddelen. Het stilleggen van de werkzaamheden zal geen oplossing brengen, maar wel destructieve gevolgen hebben voor de totale samenleving. 

De rush op de supermarkten zal onmiddellijke gevolgen hebben met als resultaat grote schaarste aan basis- en verbruiksartikelen. Ook de druk op de vraag naar valuta zal alarmerend toenemen, waardoor de prijzen van goederen en diensten onbetaalbaar zullen zijn ten nadele van ons allen, stelt Binda. "De zwarte markt zal van deze situatie profiteren met als gevolg dat we leeg gekocht zullen worden door kapitaalkrachtigen", benadrukt hij. 

"We roepen u daarom op om nuchter te blijven om te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat in onze reeds fragiele economie. De vraag is hoelang deze epidemie nog zal duren, maar tegelijkertijd ook hoe ons eigen emotioneel gedrag ons niet dieper de put in zal helpen. Aan de arbeidende klasse vragen wij om normaal uw werkzaamheden uit te voeren om ontslag en werkloosheid te voorkomen. Thuis blijven is geen optie. We verzoeken u deze boodschap door te geven in het belang van land en volk," zegt Binda. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April