Veel winkels waren zondag potdicht; rustige straten
16 Mar 2020, 03:15
foto
Een bakkerij aan de Commissaris Weytinghweg heeft preventieve maatregelen getroffen. De ruimte voor klanten en de toonbank is met plastic afgeschermd.


Na lange tijd was het zo rustig op straat zondag. Nergens een file te bespeuren. Veel grote supermarkten, kledingwinkels en bouwmaterialenzaken die op de zondag normaal open waren, hadden hun deuren gesloten. Vooral kleinere winkels hebben goede zaken gedaan. Maar de rush van zaterdag, was gisteren nauwelijks merkbaar. Alle markten zijn gesloten door de overheid. 

Veel supermarktpersoneel heeft extra voorzorgsmaatregelen getroffen. De meesten hebben mondkappen op en een flesje hand sanitizer bij de kassa. Rubing alcohol, palm, handschoenen en in sommige winkels ook toiletpapier, waren niet te vinden. "Den sma bay den sani. Yu kan meki eigi handsanitizer nanga palm," legt de winkelier uit vanachter zijn mondkap. Hij heeft nog kleine flessen palm 90% alcohol. "Ik heb azijn gekocht en chloor om te ontsmetten," zegt een vrouw die ook op zoek was naar rubing alcohol.

Veel mensen hebben zaterdag extra spullen gekocht. "Ik ben nu aan het na-hamsteren," zegt een man die zich betrapt voelt dat hij meer spullen dan normaal heeft gekocht. De meeste mensen zijn bang dat er een schaarste zal ontstaan, vandaar dat ze besluiten om meer in te slaan, zodat ze een tijdje verder kunnen. In veel winkels blijkt dat de goederen duurder zijn geworden. Bij een drugstore staat vermeld bij de producten dat de prijzen worden aangepast. De prijskaartjes waren eraf gehaald. 

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme heeft tijdens een persbijeenkomst zondag herhaald dat het niet nodig is om goederen te hamsteren. Winkeliers is gevraagd om goederen die veel gekocht worden, de verkoop ervan te beperken. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie benadrukt dat vrachtvluchten normaal uitgevoerd worden. Ook schepen die vracht binnenbrengen, worden toegelaten tot de haven. Het is absoluut niet nodig om grote hoeveelheden goederen op te slaan. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April