Verscherpte preventieve maatregelen 's Lands Hospitaal
15 Mar 2020, 20:36
foto


De directie van ‘s Lands Hospitaal heeft sinds de bekendmaking vrijdag van een Covid-19 geval in Suriname terstond preventieve maatregelen afgekondigd. ‘s Lands Hospitaal handelt conform het nationaal protocol voor Covid-19 patiënten en zal deze dus NIET in het ziekenhuis opvangen. Wat bezoek betreft van patiënten, zal slechts één bezoeker worden toegelaten. Bij de poli's worden alleen spoedgevallen behandeld, die telefonisch moeten worden aangekondigd. 

Met de afdeling Bewaking en Beveiliging zijn de volgende afspraken gemaakt:
1. De toegang tot het ziekenhuisterrein is beperkt tot de hoofdpoort aan de Tourtonnelaan.
2. De poort bij het ministerie van Volksgezondheid is gesloten; deze zal alleen voor de apotheekbezoekers worden geopend. De apotheek is uitsluitend bereikbaar via de achteringang aan de kant van het ziekenhuis.
3. De toegangspoort tussen het ziekenhuis en het NNC is ook op slot. Alleen na melding bij de Bewaking zal deze per keer geopend worden.
Voor eenieder geldt: bij de hoofdpoort worden de handen gedesinfecteerd met alcohol 70%.
Dit is ook van kracht voor al het personeel, met uitzondering van medewerkers die voor cito-gevallen dringend het terrein moeten betreden.

Over vermoedelijke gevallen van besmetting met het Covid-19 virus zal per direct volgens het reeds ingestelde (nationaal) protocol worden gehandeld. 
Personen met klachten van hoesten, verkoudheid, kortademigheid en koorts worden gevraagd eerst contact op te nemen met de huisarts of het BOG nummer 178.
Indien een huisarts de indicatie stelt voor een cito-verwijzing (behalve vermoedelijke Covic-19), gaarne eerst telefonisch contact op te nemen met de specialist.

Voor poliklinische bezoeken en geplande ingrepen geldt per maandag 16 maart het volgende:
1. Alle reguliere poliklinische afspraken worden afgelast; spoedgevallen gaarne zoveel mogelijk telefonisch aankondigen.
Patiënten met een chronische aandoening zijn in de mogelijkheid hun recepten op te halen of te laten ophalen.
2. De zorg voor patiënten met kanker vindt normaal voortgang.
3. De zorg voor zwangeren vindt normaal voortgang.
4. Alle geplande ingrepen (electieve operaties) worden in overleg met de specialist tot nader order uitgesteld.
5. Per patiënt geldt voor opname of polibezoek: 1 begeleider
6. Voor het Consultatiebureau geldt: alle reguliere afspraken worden uitgesteld,vaccinaties voor niet-zieke kinderen gaan door.Ouders kunnen hiertoe telefonisch contact maken met de afdeling.
7. Laboratorium en Röntgen bezoeken gaarne zoveel mogelijk beperken tot het hoognodige.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April