VG Himmat versterkt samenwerking met Perkash Boys
15 Mar 2020, 18:16
foto
'Brada’s Place’ is geopend op het sportcomplex van Perkash Boys te Leiding 9A door Vriendengroep Himmat. De opening vond zaterdag plaats.


(Aangeboden)

Een vast onderdeel van de Su-trip van VG Himmat is een sportevenement op het sportcomplex van Perskash Boys te Leiding 9A. Met het verstrijken van de jaren en daarmee de leeftijd van de vriendengroep heeft het wedstrijdelement plaatsgemaakt voor onderling een balletje trappen. Met aansluitend een goede derde helft. En juist voor die derde helft ontbrak het nog aan goede faciliteiten op dit sportcomplex. Met de opening van 'Brada’s Place’ is nu daarin voorzien. Het programma voor de opening moest door de maatregelen tegen het coronavirus worden aangepast. Daardoor is het geplande onderlinge partijtje van de veteranen van VG Himmat en Perkash Boys niet doorgegaan.

Stichting BOLO
Perkash Boys is het ‘voetbal onderdeel’ van Stichting Buurtontwikkeling Leidingen en Omgeving, kortweg BOLO. Deze stichting timmert al enkele decennia aan de weg. Wat in een ver verleden een eenvoudig cricketveld was, is met beleid en hard werken doorontwikkeld tot een modern sportcomplex. Dit sportcomplex aan de Leiding 9A, in de volksmond bekend als Perkash Boys, bestaat uit drie onderdelen. Een sociaal educatief centrum met een gerenoveerd sporthal, een voetbalveld met veldverlichting met daarnaast een kunstgrasveld. De verlichting maakt het mogelijk dat dit sportcomplex door jong en oud de hele week wordt gebruikt. Het Staatsolie Sportfonds heeft het sportcomplex van St. BOLO als één van de voorbeeldprojecten bestempeld. Er wordt gestaag gewerkt aan ontwikkeling en verbetering van de faciliteiten. Hierbij speelt het bestuur van St. BOLO en een aantal vaste ondersteuners een belangrijke rol.

Sport verbindt 
In een ver verleden heeft Perkash Boys ook meegedraaid in de (regionale) competitie waarin zij zelfs tweemaal semi-kampioen zijn geworden. Het sportieve aanbod bestaat naast voetbal uit volleybal, basketbal, karate en diverse recreatieve activiteiten. Het sportcomplex wordt naast het gebruik door jongeren ook intensief benut door de veteranen. De vrijwilligers van St. BOLO organiseren jaarlijks enkele grote sociaal culturele activiteiten voor Leiding en omgeving. De Holika verbranding en het immigratiefeest zijn enkele voorbeelden. Daarnaast wordt in december een groots kinderdag georganiseerd. 

Wat minder bekend is maar ook groots wordt aangepakt zijn jaarlijkse activiteiten voor de doelgroep van de Stichting Blindenzorg en de Stichting voor gehandicapten. Het sportcomplex vervult met deze activiteiten een brede regionale functie; de deelnemers en bezoekers komen ver buiten de Leidingen vandaan. Op deze wijze vervult dit sportcomplex een verbindende rol tussen sporters en niet-sporters, tussen ouderen en de jeugd, tussen gezonde mensen en mensen met een beperking. Een andere verbinding overstijgt ’s lands grenzen. Jaarlijks zijn verschillende voetbalclubs en vriendengroepen uit Nederland te gast op het sportcomplex waaronder VG Himmat.

Brada’s Place
Om grote groepen te ontvangen was dringend behoefte aan een kwalitatief goede voorziening. Een grote overdekte open ruimte met de mogelijkheid om op traditionele wijze te kunnen koken. En daarmee de welbekende “derde helft’’ in een aangename sfeer door te brengen. Het bestuur van St. BOLO, de kern van ondersteuners en de vrijwilligers hebben in de afgelopen drie maanden keihard gewerkt om dát mogelijk te maken. Op 14 maart is 'Brada’s Place' op het sportcomplex officieel geopend. 

Aanjager Brada
Elke vereniging staat of valt met het beschikken over een ‘aanjager’. De aanjager kan het beste getypeerd worden als de persoon die vooruitloopt met ideeën, de eerste ‘klappen’ incasseert als zaken niet volgens plan verlopen, als eerste persoon bij een activiteit aanwezig is en de laatste persoon die naar huis gaat. Hij plant, regelt, organiseert, helpt mee en trekt daarin ook zijn familie en gezin mee. En last but not least: de aanjager draait ook op voor de kosten als de begroting van een activiteit niet dekkend blijkt te zijn. Een dergelijk persoon bij St. BOLO is de heer Kriesh Sarabjitsingh, voor vrienden bekend als 'Brada'. Met de opening van 'Brada’s Place' is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Brada is zichtbaar ontroerd en blij met de opening. ‘Het is nu niet meer nodig om steeds weer een partytent te huren en op te zetten; bij regen was het niet altijd prettig voor de gasten' aldus Brada. Helemaal verrast is Brada met het feit dat het bestuur van St. BOLO en de ondersteuners gekozen hebben voor de naam 'Brada’s Place'.

Bijdrage VG Himmat
Vriendengroep Himmat, momenteel in Suriname, onderhoudt al enige jaren een vriendschapsband met Perkash Boys en St. BOLO. De ontwikkeling van het sportcomplex is zowel materieel als immaterieel in de afgelopen jaren door VG Himmat ondersteund. In het kader van het Goede doelen project zijn sportmaterialen, netten, banken e.d. gedoneerd ten behoeve van de jeugd. Eén van de vrienden van VG Himmat die regelmatig naar Suriname reist, heeft als sponsor Brada’s Place mede mogelijk maakt. VG Himmat wenst St. BOLO en Brada in het bijzonder veel succes met de doorontwikkeling van het sportcomplex. Waar mogelijk zal VG Himmat ook in de toekomst de doorontwikkeling van het sportcomplex blijven ondersteunen.

Namens de Kern van VG Himmat,
Stanley Ramkhelawan
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April