56e Avondvierdaagse afgelast
15 Mar 2020, 10:30
foto


De Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BGSS) heeft besloten dat de 56e Avondvierdaagse (AVD) dit jaar niet doorgaat. De wandelmars zou worden gehouden in de periode 15april - 18 april 2020. Het besluit volgt op het advies van het ministerie van Volksgezondheid nu het land in een 'lockdown' is als gevolg van het coronavirus.

In de huidige situatie vindt de BVSS het niet raadzaam de jaarlijkse activiteit te continueren. "Voor de BVSS staat volksgezondheid centraal. Wij willen eenieder op het hart drukken de instructies van de overheid te volgen," zegt de organisatie in een korte verklaring.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme merkte gisteren tijdens een persconferentie over de laatste ontwikkelingen over Covid-19 dat het een grote salg is om de AVD niet door te laten gaan. Hij benadrukte dat veiligheid echter boven alles gaat. Suriname heeft inmiddels zijn eerste import corona-geval genoteerd.

Als thema voor de 56e AVD was gekozen voor Natuurbehoud is Zelfbehoud. Jaarlijks nemen duizenden deel aan de vierdaagse wandelmars.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April