Volksgezondheid raadt houden AVD af in april
14 Mar 2020, 21:01
foto
Volksgezondheid heeft geadviseerd om de AVD niet door te laten gaan in april.


Volksgezondheid heeft afgeraden om de 56e Avondvierdaagse (AVD) te houden in april. De periode 15 t/m 18 april valt buiten de 'lock down' van het land, maar het is niet raadzaam om deze activiteit door te laten gaan, zoals de situatie er nu uitziet. Dit zei minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme vanavond op een persconferentie waar een update is gegeven over Covid-19. 

Tsang merkt op dat het een grote slag is om de AVD geen voortgang te laten vinden, ook voor toerisme, maar veiligheid gaat boven alles. Nagegaan zal worden met de organisatie of de AVD op een ander tijdstip kan plaatsvinden. Diverse organisaties waren al bezig met de voorbereidingen en inschrijvingen. De regering heeft besloten dat bijeenkomsten van boven de honderd personen niet gehouden mogen worden. 

Tot nu toe is één vrouw, die uit Nederland kwam, besmet met het nieuwe coronavirus. Zij is intussen opgenomen in het Wanica Ziekenhuis. Haar situatie is stabiel werd meegedeeld. Ook is benadrukt dat valse informatie is verstrekt over het Wanica Ziekenhuis. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid zei dat Wanica Ziekenhuis niet is afgekeurd door PAHO om mensen te behandelen die in quarantaine moeten. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April