Diakonessenhuis treft strenge maatregelen; bezoek beperkt
14 Mar 2020, 17:51
foto


Diakonessenhuis treft per zondag 15 maart preventieve maatregelen naar aanleiding van de ontwikkelingen rond Covid-19. Het ziekenhuis zegt zo bij te dragen aan de voorkoming van verdere verspreiding van het virus. "We zijn helaas genoodzaakt deze strenge maatregelen te treffen om verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Wij rekenen op uw medewerking en vragen om uw begrip," zegt de directie. Ook het bezoeken van patiënten is beperkt tot één bezoeker per bezoekuur. 
 
Tot nader order geldt:  
1. Alleen de hoofdingang van het Diakonessenhuis aan de Zinniastraat is nog toegankelijk voor patiënten en bezoekers. De achteringang is uitsluitend voor crèche bezoekers, personeel en leveranciers.  
2. Bezoekers die luchtwegklachten hebben en mensen die recent in een risicogebied zijn geweest, mogen het terrein niet betreden.  
3. Bezoek zal beperkt worden tot 1 bezoeker per patiënt per bezoekuur.  
4. Alle personen die het terrein willen betreden zullen getrieerd worden bij de hoofdingang.  
5. De Behandelunit, de Poort, is UITSTLUITEND bestemd voor patiënten die reeds bekend zijn bij een van de specialisten met een chronische aandoening (rechthebbenden).  

6. Indien een rechthebbende patiënt aan de casusdefinitie voor Covid-19 voldoet dient deze met 178 te bellen en niet naar de Behandel Unit, de Poort, te komen 
7. Voor patiënten geldt dat alle niet acute polisbezoeken worden geannuleerd, met uitzondering van de zwangeren. De patiënten worden gebeld voor een nieuwe afspraak.  
8. Ook operaties die niet acuut zijn, worden tot nader order uitgesteld.  
9. Uitsluitend patiënten die cito verwezen worden zullen op de poli gezien worden, het liefst na eerst telefonische afstemming tussen huisarts en specialist. Patiënten die voldoen aan de casusdefinitie van Covid-19 worden in overeenstemming met de landelijke afspraken NIET in het Diakonessenhuis opgevangen.  

10. Chronische patiënten die recepten moeten afhalen kunnen dit doorgeven aan het triage team bij de hoofdingang of telefonisch via de poli. Zij kunnen deze recepten op een aangegeven tijdstip weer afhalen bij de hoofdingang op een vooraf aangegeven tijdstip.  
11. Recepten kunnen bij de apotheek via een daarvoor bestemd luikje worden aangeboden en afgehaald.  
12. De radiologie en het laboratorium blijven open, maar uitsluitend voor mensen die niet voldoen aan de op dat moment geldende casusdefinitie voor Covid-19.  
13. Patiënten/cliënten van PAG/huisartsenpost dienen alleen in dringende gevallen de huisarts te bezoeken. 
Bij luchtwegklachten dienen zij niet naar de poli te komen, maar te overleggen met 178.  
14. De kantine is uitsluitend geopend voor personeel van het Diakonessenhuis.  
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April