SVZ kan nog geen Covid-19 patiënten opnemen
14 Mar 2020, 16:30
foto


Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) zal geen Covid-19 patiënten opnemen in de Intensive Care (IC) zolang niet alle items volledig beschikbaar zijn. Dit heeft algemeen directeur Manodj Hindori schriftelijk meegedeeld aan de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. Starnieuws verneemt dat de directie vrijdag een spoedoverleg had met het SVZ-team dat belast is met voorbereidingen en eventuele opvang van Covid-19. 

"Wij moeten wederom benadrukken dat de IC van het St. Vincentius Ziekenhuis niet gereed is voor de opvang van Covid-19 patiënten. Wij verwijzen in deze naar de eerdere brief van d.d. 9 maart 2020 van de medische staf van het St.Vincentius Ziekenhuis. Van de toen opgestelde lijst van benodigdheden voor de verpleging van 5 Covid-19 patiënten gedurende de twee weken (38 items) is nog maar weinig aan ons aangeleverd zijdens de desbetreffende autoriteiten," stelt Hindori in zijn brief aan Volksgezondheid. Hij heeft een lijst van 20 items toegevoegd aan de brief die cruciaal zijn. 

"Wij willen er met klem op wijzen dat indien deze items niet volledig ter beschikking zijn gesteld van het team van het St. Vincentius Ziekenhuis er geen Covid-19 patiënten kunnen worden opgenomen in onze IC", benadrukt de leiding van het ziekenhuis.  

Betreft: Bericht aan het ministerie van volksgezondheid ten aanzien van intensive care opvang van COVID-19 patiënten in het Sint Vincentius Ziekenhuis van de medische staf van het Sint Vincentius Ziekenhuis. Ter attentie van de directeur Volksgezondheid. CC.: de minister van Volksgezondheid; de directies van het Sint Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, ’s Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 
 
Vanuit de medische staf van het SVZ is alle medewerking toegezegd om Covid-19 patiënten op te vangen op de IC. Er zijn echter nog zaken die in orde moeten zijn, voordat de patiënten op een verantwoorde manier kunnen worden opgevangen, zegt Mark Baptista, neuroloog tevens voorzitter van het medisch stafbestuur van het SVZ in een brief aan de leiding van het ziekenhuis. "In de lijst met zaken die nog in orde moeten zijn, staan onder andere zaken als voldoende personeel en specifieke verbruiksartikelen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen. Het ministerie was op de hoogte van de lijst met zaken die nog in orde moeten worden gemaakt en ons was medegedeeld dat het ministerie op dit moment aan het werk is om de zaken in orde te krijgen. Op dit moment zijn er van alle nodige zaken, nog geen gerealiseerd."

"Vanuit de medische staf van het SVZ willen wij erop wijzen dat op dit moment geen verantwoorde zorg kan worden gegeven op de SVZ IC voor Covid-19 patiënten. Tot het moment dat de benodigde zaken in orde zijn, vinden wij dat de SVZ IC niet moet worden aangewezen als opvang IC voor Covid-19 IC patiënten. Ook willen wij aandacht vragen voor adequate substitutie van personeel dat uitvalt vanwege ziekte. En ook willen wij vragen vanuit welke kant er cardiologische ondersteuning voor Covid-19 IC patiënten in het SVZ zal komen," stelt het medisch stafbestuur. 
Advertenties