Hoefdraad wordt vandaag gehoord door rechercheteam
14 Mar 2020, 05:14
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt vandaag als getuige gehoord door het rechercheteam dat belast is met het onderzoek naar een strafklacht die ingediend is tegen de voormalige governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt. De minister laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat hij volledig mee zal werken aan  het onderzoek.  
 
Hoefdraad zou op 29 februari gehoord worden, maar hij kon wegens uitlandigheid toen niet verschijnen voor de politie. Hij heeft eerder verklaard dat er grote vraagtekens zijn over de overeenkomsten die de Centrale Bank van Suriname heeft getekend met onder meer Clairfield Benelux N.V. en Orion Assurance & Advisory Services N.V. De minister zei kennis te dragen van de relatie die het Belgische bedrijf had met de Centrale Bank van Suriname, maar heeft nimmer inzage gehad in de inhoud van de gesloten contracten, laat staan dat hij op de hoogte zou zijn geweest van de gebleken wurgcontracten en daarin opgenomen astronomische bedragen. 

De bewindsman benadrukt dat hij nimmer een volmacht aan Van Trikt noch aan de Belgische vertegenwoordiger Hans Buysse van het bedrijf Clairfield heeft verstrekt om namens de Surinaamse Staat te handelen. De minister acht het van wezenlijk belang dat er duidelijkheid komt over de betrokkenen bij de overeenkomsten en de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen. 




Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April