Stafcollectief Onderwijs blijft in protest
14 Mar 2020, 08:41
foto
Van verschillende plekken zijn stafleden naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur getogen om te protesteren tegen ontheffingen. (Foto: René Gompers)


De actie van het Stafcollectief bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is vrijdag de tweede dag ingegaan. Stafleden van verschillende afdelingen in Paramaribo zijn naar het ministerie getogen om hun collega's te ondersteunen. Er wordt geprotesteerd tegen de voornemens van minister Lillian Ferrier om stafpersoneel te ontheffen.

Directe aanleiding voor het protest is de ontheffing van Muriel Hoepel, onderdirecteur Onderwijs. Er is een lijst van mensen die de minister ontheven wil hebben, wordt er meegedeeld. De stafleden willen weten wat de reden is voor de ontheffingen, maar de reden blijft uit delen ze mee. 

Er wordt gewacht op een uitnodiging van het Kabinet van de President deelt Guillaume Ethard, voorzitter van het stafcollectief mee. "We willen praten over de knelpunten, maar ze willen niet dat de bondsvoorzitter erbij is," geeft hij aan. "Er zijn een aantal knelpunten behalve de ontheffingen. Het is onbegrijpelijk waarom dat nu twee maanden voor de verkiezingen moet gebeuren." Maandag zal weer worden geprotesteerd, is er aangekondigd. 

René Gompers
Advertenties